Nieuws

Harry Nefs stopt na 26 jaar voorzitterschap Tilburgs Sportgala

Burgemeester Theo Weterings roemde de initiatieven en activiteiten van Harry Nefs, die na 26 jaar voorzitterschap van stichting Sportgala Tilburg afscheid neemt, en gaf aan dat het Sportgala voor de Tilburgse sporters en de gemeente van groot belang is. Daarom mocht Harry Nefs de gouden speld van de gemeente Tilburg ontvangen.

Al 26 jaar organiseert Stichting Tilburgs Sportgala de huldiging van de Tilburgse sportkampioenen. Voor die tijd was er ook al aandacht voor succesvolle Tilburgse sporters. In de jaren 80 werden zij ontvangen in de burgerhal van het stadhuis. Daar kregen zij uit de handen van de sportwethouder een oorkonde. Op mede initiatief van Harry Nefs, destijds hoofd sportbeleid van de gemeente Tilburg, zijn de Tilburgse Sportprijzen in het leven geroepen en de stichting Tilburgs Sportgala opgericht. Als voorzitter van de stichting heeft Harry Nefs sturing gegeven aan de stichting en gezorgd dat de prijzen in een aantrekkelijk programma uitgereikt werden. Ook in tijden van bezuinigingen waar de gemeente minder aandacht wilde of kon besteden aan de Tilburgse sportprestaties, lukte het Harry Nefs steeds weer de juiste wegen te vinden om het Sportgala door te laten gaan. Mede door samenwerking met Fontys  en ROC en sponsoring door het Tilburgse bedrijfsleven biedt het Tilburgs Sportgala een moment, een plek en een podium voor iedereen die op zijn of haar manier presteert in de sport. Prestaties die gezien mogen worden door de gemeente, de stad en haar inwoners om zo iedereen die betrokken is bij sport verder op weg te helpen. Na 26 jaar werd het voor Harry tijd om te stoppen en de voorzitter-hamer

——————————————————————————————————————–

Stichting TILBURG TEN MILES steunt TILBURGS SPORTGALA

Wim Ogink, voorzitter van Stichting Tilburg Ten Miles en Edgar Verkooijen, voorzitter Stichting Tilburgs Sportgala, tekenden maandag 22 oktober 2018 een overeenkomst waarmee Stichting Tilburg Ten Miles zich voor drie jaar aan het gala van de Tilburgs kampioenen huldiging verbindt.

TILBURG – 22-10-2018. Wim Ogink, voorzitter van Stichting Tilburg Ten Miles en Edgar Verkooijen voorzitter Tilburgs Sportgala.

Wim Ogink: Na de overname van de Tilburg Ten Miles door Golazo Athletics heeft de Stichting Tilburg Ten Miles haar statuten aangepast met als doel om sportbeoefening in Tilburg te stimuleren en ondersteunen. Natuurlijk via de Tilburg Ten Miles en de Puurloop op de abdij Koningshoeven, maar ook in bredere zin. In de verbintenis met het Sportgala zien we een goede mogelijkheid om hier invulling aan te geven.

Sportgala’s nieuwe voorzitter Edgar Verkooijen toonde zich zeer verheugd met de driejarige ondersteuning van Stichting Tilburg Ten Miles. ”Ik mag dit cadeautje aannemen maar het is de verdienste van oud voorzitter Harry Nefs. Harry Nefs heeft zich 26 jaar zich met hart en ziel ingezet om zijn paradepaardje het Sportgala naar het podium te tillen waar het nu staat. Een evenement waar de kampioenen uit Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout op een verdiende manier in het zonnetje worden gezet. Samen met het bestuur heeft Harry het Sportgala een definitieve plek gegeven binnen de Tilburgse sportwereld. Voor ons is het van groot belang dat we met steun van en samenwerking met sponsoren de continuïteit van het jaarlijkse Sportgala kunnen garanderen”.

Top