Over ons

Harry Nefs stopt na 26 jaar voorzitterschap Tilburgs Sportgala

Burgemeester Theo Weterings roemde de initiatieven en activiteiten van Harry Nefs, die na 26 jaar voorzitterschap van stichting Sportgala Tilburg afscheid neemt, en gaf aan dat het Sportgala voor de Tilburgse sporters en de gemeente van groot belang is. Daarom mocht Harry Nefs de gouden speld van de gemeente Tilburg ontvangen.

Al 26 jaar organiseert Stichting Tilburgs Sportgala de huldiging van de Tilburgse sportkampioenen. Voor die tijd was er ook al aandacht voor succesvolle Tilburgse sporters. In de jaren 80 werden zij ontvangen in de burgerhal van het stadhuis. Daar kregen zij uit de handen van de sportwethouder een oorkonde. Op mede initiatief van Harry Nefs, destijds hoofd sportbeleid van de gemeente Tilburg, zijn de Tilburgse Sportprijzen in het leven geroepen en de stichting Tilburgs Sportgala opgericht. Als voorzitter van de stichting heeft Harry Nefs sturing gegeven aan de stichting en gezorgd dat de prijzen in een aantrekkelijk programma uitgereikt werden. Ook in tijden van bezuinigingen waar de gemeente minder aandacht wilde of kon besteden aan de Tilburgse sportprestaties, lukte het Harry Nefs steeds weer de juiste wegen te vinden om het Sportgala door te laten gaan. Mede door samenwerking met Fontys  en ROC en sponsoring door het Tilburgse bedrijfsleven biedt het Tilburgs Sportgala een moment, een plek en een podium voor iedereen die op zijn of haar manier presteert in de sport. Prestaties die gezien mogen worden door de gemeente, de stad en haar inwoners om zo iedereen die betrokken is bij sport verder op weg te helpen. Na 26 jaar werd het voor Harry tijd om te stoppen en de voorzitter-hamer over te geven aan Edgar Verkooijen.

Elke Prestatie Telt

Bij sport denk je al vaak aan scoren, presteren en winnen. Vele (top)sporters hebben dit inderdaad dan ook als doel. Heel gezond en niets mis met een winnaarsmentaliteit. Toch gaat de functie van sport veel verder dan scoren alleen. Het gaat ook om de (sociale) verbinding, verbroedering, communicatie, discipline en ontspanning. Het raakt allerlei vlakken waar wij als samenleving mee te maken hebben: van onderwijs, gezondheid en zelfredzaamheid tot ruimtelijke ordening, cultuur en criminaliteitsbestrijding. Sport dient de mens, de stad en de maatschappij, ongeacht welke sport je beoefent of welke afkomst je hebt.

Alle aspecten van de sport

Ook binnen de gemeente Tilburg speelt sport een belangrijke rol. En dat wil het Tilburgs Sportgala breed uitdragen door alle aspecten van de sport te belichten. Met aandacht voor (top)prestaties van kampioenen, met aandacht voor amateurs en profs, met aandacht voor valide en invalide sporters, met aandacht voor talent en talentontwikkeling, met aandacht voor bijzondere individuele en teamprestaties, met aandacht voor sporters, vrijwilligers en begeleiders, met aandacht voor sportinitiatieven en sportevenementen en met aandacht voor alle sporten breed!

Gewoon… omdat Elke Prestatie Telt

Het gala biedt een moment, een plek en een podium voor iedereen die op zijn of haar manier presteert in de sport. Prestaties die gezien mogen worden door de gemeente, de stad en haar inwoners om zo iedereen die betrokken is bij sport verder op weg te helpen.

Dit jaar vindt het Tilburgs Sportgala op vrijdag 14 december in Theaters Tilburg plaats. Om het feestelijke karakter van het gala te benadrukken vragen we iedereen om casual chique gekleed te komen.